Aanvullende informatie

Meer over mij

Ik heb mijn studie voor Psychosociale therapie bij De Roos Opleidingen gevolgd. Dit heeft mij veel kennis en inzicht gegeven over allerlei blokkades en situaties waar mensen in vast kunnen lopen en werkvormen die iemand kunnen helpen hier uit te komen om zelf de regie weer te mogen nemen om zijn of haar leven vorm te geven zoals hij kiest binnen de mogelijkheden die er zijn. 

Het mooiste vind ik dat mensen werkelijk gaan ontdekken wie ze zijn, ook al is de weg soms kwetsbaar en is er geduld nodig. Ik wil graag een stukje met iemand meegaan.

Ik ben christen en het geloof in de Schepper motiveert mij om mij uit te strekken naar mijn medemens, ongeacht iemands achtergrond. Het is aan jou zelf of jij het geloof wel of niet wilt betrekken in onze gesprekken.

Werkvormen

Ik werk onder meer met de volgende methodieken en werkvormen:

 • Gesprekstherapie
 • Rationeel-Emotieve Therapie (RET) waarbij de nadruk ligt op gedachten en overtuigingen.
 • Transactionele Analyse, een manier om te kijken waar onze gedachten, gevoelens en gedragingen vandaan komen, waar patronen liggen die we graag willen veranderen. Elk mens is waardevol en in staat om eerdere besluiten te herzien. Vaak gaan onze wortels terug naar een periode waarin we onbewust bepaalde besluiten hebben genomen. Het is helpend deze te onderzoeken, bewust te worden, nieuwe keuzes te kunnen maken, zodat we als mens meer mogen gaan leven zoals we zijn bedoeld.
 • Beeldcommunicatie
 • Creatieve werkvormen (zoals muziek of schilderen)
 • Werkvormen uit de Ervaringsgerichte therapie
 • Werkvormen uit de Contextuele therapie
 • Wandelen
 • Psycho-educatie

Op dit moment kan ik helaas geen mensen begeleiden met:

 • Acute verslavingsproblematiek
 • Acute psychose

Tarieven & vergoedingen

Kennismakingsgesprek (0,5 uur): vrijblijvend en kosteloos.

Intake of vervolgconsult Psychosociale Therapie (1 uur): € 70,-

Voor studenten en uitkeringsgerechtigden is er een aangepast tarief mogelijk: informeer hier gerust naar.

Je ontvangt een factuur die ter declaratie bij jouw zorgverzekeraar kan worden ingediend. Niet afgemelde of binnen 24 uur van te voren afgemelde afspraken worden in rekening gebracht. Voor een huisbezoek worden reiskosten (€0,36 per km.) en eventueel reistijd in rekening gebracht.

Op basis van mijn lidmaatschap bij de NFG en de RBCZ zijn er vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering. Deze vallen onder de noemer psychosociale zorg, alternatieve/additieve geneeswijzen of complementaire zorg. Raadpleeg, voor aanvang van de therapie, jouw verzekeraar. Voor een overzicht van de vergoedingen in 2023 klik hier
Een verwijsbrief is niet nodig. Consultkosten voor de aanvullende zorg gaan niet ten koste van jouw eigen risico.

Meer informatie

Werkgevers kunnen bereid zijn, ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim, de kosten van begeleiding voor hun werknemers (deels) te vergoeden.

Lees hier de algemene voorwaarden en hier het privacy regelement. 

Mocht je niet tevreden zijn dan hoop ik dat je dit bij mij aangeeft. We kunnen dan samen kijken naar een oplossing. Mocht dat niet lukken dan is de klachtenafhandeling geregeld via de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Meer informatie vind je hier.

Registratiegegevens Miesje Rienstra – Aan rustig water

NFG – Registratienummer: 9511

RBCZ – Licentienummer: 220187R

AGB-Code praktijk: 90071125

AGB-Code zorgverlener: 90112479

Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
Lidmaatschap Stichting Rosegarden

Disclaimer | Telefoon 0615594912     |    Copyright 2022    |     aanrustigwater.nl